Pendors ink
PENDORS

Tinták

Pennonia ink & Pendors®

Régóta figyeltem a Pennonia tintákat. Egy tolltalálkozó alkalmával ismertem meg Bikfalvi Mátét, a Pennonia tinták alkotóját. Pár perc beszélgetés alatt sikerült elültetni a bogarat a fülemben, miszerint a Pendors tollak mellől nem hiányozhatnak a tinták sem. A közös munka lenyűgöző Mátéval, melynek eredménye, hogy a természet ihlette színeket üvegbe zárhattam.

Pendors Pennonia Logo rovas

Néró szeme

Pendors nero ink
Pendors nero szolo

A kék tinta esetében a névadás volt a legnagyobb dilemma. Még nem készült el a tinta, de ha becsuktam a szemem, szinte láttam a papíron. A Néró szót általában a fekete színhez kötik az emberek, engem viszont elvarázsolt egy magyar szőlőfajta, a Néró szőlő színe.

A Pendors tinták színeinek tervezésekor rögtön tudtam, hogy a klasszikusnak mondható kékes árnyalatot a Néró érett szőlő szemeinek színéhez igazítom. Így készült el a kék, napfényben enyhén mély lilás árnyalatot adó Néró szeme nevet viselő tinta.

Ceglédi bíbor

Pendors cegledi bibor barack

Minden érett gyümölcsön megjelenik a természet művészi vénája. A tökéletes színátmenet, mely a narancssárgából a hamvas pirosba hajlik. 

A Ceglédi bíbor tintát úgy alkottuk meg, hogy  pontosan ez a narancsos-pirosas árnyalat köszönjön vissza a papíron. A napfény hatására számtalan árnyalat felfedezhető írásunkban.

Pendors cegledi bibor ink

Nandina

Pendors nandina ink
Pendors nandina noveny

A Nandina japán szentfa levelei ősszel nagyon különleges, fáradt lilás árnyalatot öltenek. Szerettem volna egy sötétebb árnyalatú tintát készíteni, ekkor jutott eszembe ez a növény. A Pendors mindig az egyedi irányzatokat képviselte és ez a tintáknál sincs másként.

 A Nandina tina színe mélylila, enyhén füstös, szürkés árnyalattal ötvözve. Borús időben szürkében hat, de a nap sugarai előcsalogatják belőle a lilát.

Korallberkenye

A korallberkenye a kedvenc növényem. Ámulatba ejtő az a színvilág, amelyet a természet ebbe a növénybe rejt. A tavaszi kihajtáskor a levelei lángvörös színben pompáznak, majd az idő múlásával enyhe, bronzos árnyalat is felfedezhető bennük. 

A piros árnyalatú tinta megalkotásakor törekedtem arra, hogy írás közben az élénk vörös szín domináljon, majd száradást követően megjelenjen az a bizonyos diszkrét bronz árnyalat. Büszkén jelenthetem ki, hogy ez a tinta tökéletesen passzol a nevét adó növény színeihez.

Pendors korallberkenye nov

Pendors

Pendors pendors ink1
Pendors balta

A fa egy csoda. Mindig magával ragadtak a fajtánként változó színek és rajzolatos minták . Tudtam, hogy az út elején állok A tollak készítéséhez vezető első lépcsőfok faesztergálással, a fa megmunkálásával és szeretgetésével kezdődött. 

Amikor elhatároztam, hogy a Penors brand nemcsak tollakat, hanem tintákat is tartalmazni fog, tudtam, hogy a Pendors név kizárólag a fákat jelképező barna színű lesz. Így született meg ez a különleges, mély barna tinta.

TÁROLÁS

Kiegészítők

Tolltartok, dobozok és tollhegyek. Mindent megtalál, ami a tollak társa lehet.