Pendors forgacs1

EGYENSÚLY

Agancs és agyar tollak

Nyugalom és erő

Agancs toll

Az agancs a szarvasbikák fejdísze és fegyvere. A természet, mint oly sok mindent, az agancsok elhullajtását is példaértékűre tökéletesítette. Minden évben február közepétől körülbelül május közepéig a hímek megválnak régi agancsuktól és helyére erősebbet, nagyobbat növesztenek. Ilyenkor elvesztik fegyverüket, amely addig magabiztossággal és dominanciával ruházta fel őket. A természet ily módon kényszeríti a hím szarvasokat nyugalomra és erőgyűjtésre annak érdekében, hogy a párzási időszakra erősebbek és hatalmasabbak legyenek. A természetet figyelve mindig elámulok azon, hogy mennyi mindent tanulhatnánk mi emberek, ha megtanulnánk jobban figyelni. Figyelni a természetre, az ösztöneinkre, a megérzéseinkre. Időnként éppen úgy, ahogyan a szarvasbikáknak, szükségünk van elvonulásra és erőgyűjtésre azért, hogy a jövőben jelentős momentumokat élhessünk át.

Amikor a természetet figyelem, kutatom és keresem az újabb lehetőségeket. Vérbeli tollkészítő vagyok, ezért egy agancsot meglátva, rögtön tudtam, hogy kiváló alapanyaggal lesz dolgom. Gyöngyörűen megmunkálható, időtálló anyag.

 A gímszarvas agancsából készült toll számomra a tökéletes egyensúlyt jelképezi a lendülettel fűtött és a belső békére törekvő, nyugalomban töltött időszakok között.

Kompatibilis modellek: bármelyik modell

Ára: 50 000 Ft-tól

Agyar toll

A varacskosdisznó egy Afrikában honos állatfaj. Jellegzetes agyarát látva tudtam, hogy szeretném toll formájában megörökíteni. Az agyar anyagát tekintve erősebb, mint a fa vagy az akril, ezért rendkívüli odafigyelést igényel az anyag megszelídítése. Amikor agyarral dolgozok, tudom, hogy méltó emléket állítok a természet tagjai iránt. A varacskos disznó agyarból készült toll örökre toll marad, így őrizve a természet csodálatos egyedeinek emlékét.

Kompatibilis modellek: bármelyik modell

Ára: 55 000 Ft-tól

A lap tetejére