Pendors forgacs1

MOARÉ MINTA

Damszkuszi acél tollak

Ősi mesterség a jelenben

Szenvedélyesen keresem és örömmel tapasztalom meg az ősi mesterségek hatását jelenünkre. Régóta foglalkoztatott a damaszkuszi acél története. Sokáig a szépsége vonzott, de most már tudom, hogy ennél többről van szó. A történelmi damaszkuszi cél a XVII. században megszűnt. Hálát adok az 1800-as évek elején munkálkodó Bréant nevű férfinak, hogy nem adta fel kutatásait és neki köszönhetően nem kellett elfeledkeznünk a moaré mintáról. Neki is köszönhető, hogy megalkottam a damaszkuszi acél tollakat.

Ez a mintázat volt, ami miatt a Damasteel® ausztenites damaszkuszi mintázatú acélt választottam tollaim elkészítéséhez. A kétféle por alapú acél ötvözete során kialakuló mintázat méltó helyet kapott a Pendors® tollak között. 

A Damasteel® hipoallergén, magas minőségű korrózióállósággal rendelkezik. Nem rozsdásodik, nem korrodálódik, nem mattul be, nem fog foltosodni és nem zöldül el a bőr sok kézzel írás során sem. Ha megkarcolódik vagy megsérül, a rozsdamentes acél “önjavító” tulajdonsága lép életbe, mivel új króm-oxid réteg képződik.

Igazi megtiszteltetés, ha ilyen tollat készíthetek. Soha nincs két egyforma, sem színárnyalatában, sem pedig mintázatában. Kiválóan kombinálható ezüst vagy arany szerkezettel is, hiszen a fémek árnyalatai erősítik egymás megjelenését. 

A Damasteel® acélből készült tollak elkészítése során érzem magam mellett azokat a kovácsokat, akik hihetetlen szakértelemmel munkálták meg a fémeket annak érdekében, hogy a moaré minták létrejöjjenek. Tollaim őrzik az ő munkájuk emlékét.

 
 • Kompatibilis modellek: Mistral, Leveche
 • Ára: 280 000 Ft-tól
 • Az ár tartalmazza:
  a tollat,
  egy bőrtokot,
  eredetiséget bizonyító tanúsítványt és
  a futár költségét