Pendors forgacs1

HAGYOMÁNY

Kézzel vésett tollak

Ősi mesterség és a modern szerkezet találkozása

A kézi vésés ősi hagyományát ötvözöm a prémium minőségű belső szerkezettel. Így születnek meg az új, igazán különlegesnek számító vésett tollak. A fémbe illetve fába vésés a legegyszerűbb formát is képes egyedivé varázsolni.

A kézzel vésett tollak elkészítése során kétféle eljárást alkalmazok. Az egyik, amikor a toll fémből készült részeit díszítem vésett mintával. Megrendeléstől függően lehet kombinálni a díszített felületek arányát. Az anyagában vésett fém felületek (pl. csiptető, kupakvég) és a sima tolltest harmóniája adja ezeknek a tollaknak a különlegességét. A másik díszítési eljárás, amikor a tolltestet díszítem kézzel vésett motívummal és a fém részeket érintetlenül hagyom. Ebben az esetben a végeredmény látványosabb, hiszen nagyobb felület megmunkálására van lehetőségem.

A minta minden milliméteréhez gondos tervezés és előkészítés tartozik. A kézzel vésett motívumok kialakítása nagy szakértelmet és precizitást követel. Minden egyes századmiliméternyi mintában ott rejlik az apáról fiúra, mesterről inasára szálló tudomány éke. Ezért vagyok rendkívül hálás, amikor ilyen tollat készítek. A munka folyamán lelkem egy része a tollakban él tovább.

A kézzel vésett minták minden típusú tollon megvalósíthatóak, így bárki kiválaszthatja a személyiségéhez illő íróeszközt.

 • Kompatibilis modellek: mindegyik
 • Ára: 65 000 Ft-tól
 • Az ár tartalmazza:
  a tollat,
  egy bőrtokot,
  eredetiséget bizonyító tanúsítványt és
  a futár költségét